2ο ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΙΝΣΟΥΛΙΝΟΘΕΡΑΠΕΙΑ, ΣΤΙΣ ΑΝΤΛΙΕΣ ΙΝΣΟΥΛΙΝΗΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΝΕΟΤΕΡΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΑΚΧΑΡΩΔΗ ΔΙΑΒΗΤΗ

Πληροφορίες Πρόγραμμα Now! Offline πρόγραμμα (pdf) Conference Services Facebook Twitter

Πληροφορίες

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Έχω την ιδιαίτερη τιμή και χαρά να σας προσκαλέσω εκ μέρους της Διαβητολογικής Εταιρείας Βόρειας Ελλάδας να συμμετέχετε στο Επιστημονικό Σεμινάριο υψηλού επιπέδου με θέμα «2ο Σεμινάριο Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης στην Ινσουλινοθεραπεία, στις Αντλίες ινσουλίνης και στη Νεότερη τεχνολογία για τον Σακχαρώδη Διαβήτη», το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην Θεσσαλονίκη, 12 - 14 Φεβρουαρίου 2016 (ξενοδοχείο Makedonia Palace).

Η ινσουλινοθεραπεία αποτελεί την κυριότερη και σημαντικότερη επιλογή στην αντιμετώπιση του Σ.Δ. Ιδιαίτερα για τους νοσηλευόμενους διαβητικούς ασθενείς πιθανόν να αποτελεί και την μοναδική θεραπευτική αντιμετώπιση. Η θεματολογία του Σεμιναρίου αφορά ό,τι νεότερο υπάρχει στην ινσουλινοθεραπεία (σχήματα, συνδυασμοί με άλλες αντιδιαβητικές θεραπείες, εντατική ινσουλινοθεραπεία, αντλίες ινσουλίνης, αισθητήρες γλυκόζης, τεχνητό πάγκρεας).

Σκοπός του Σεμιναρίου είναι η εκπαίδευση και η ενημέρωση σε όλα τα θέματα, τα οποία σχετίζονται με την ινσουλινοθεραπεία.

Κατά την διάρκεια του Σεμιναρίου θα πραγματοποιηθούν δύο παράλληλες εκδηλώσεις.

Η πρώτη έχει ως θέμα: «Σακχαρώδης Διαβήτης στην παιδική και εφηβική ηλικία» και θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 13/2/2016. Η δεύτερη θα είναι μία 8ωρη εκτενής και λεπτομερής επίδειξη της λειτουργίας των αντλιών ινσουλίνης και των αισθητήρων γλυκόζης από την εταιρεία Medtronic σε μία ομάδα γιατρών. Και για τις δύο παράλληλες εκδηλώσεις θα δοθεί ιδιαίτερο πιστοποιητικό παρακολούθησης.

Η παρουσίαση των θεμάτων θα γίνει με την μορφή διαλέξεων και στρογγυλών τραπεζών και θα τα αναπτύξουν διακεκριμένοι και καταξιωμένοι Έλληνες και ξένοι ομιλητές που έχουν ασχοληθεί στο πεδίο της έρευνας με το συγκεκριμένο θέμα.

Το Επιστημονικό Σεμινάριο θα μοριοδοτηθεί στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης ιατρικής εκπαίδευσης (CME-CPD) από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο σύμφωνα με την εξουσιοδότηση και τα κριτήρια της EACCME-UEMS με 16 μόρια. Απαραίτητη για την λήψη του πιστοποιητικού συμμετοχής, είναι η παρακολούθηση 6 (έξι) ωρών Σεμιναρίου.

Στο Επιστημονικό Σεμινάριο προσκαλούνται να συμμετέχουν όλοι οι γιατροί με ειδικό ενδιαφέρον στην θεραπευτική αντιμετώπιση του Σακχαρώδη Διαβήτη.

Το Δ.Σ. και εγώ προσωπικά σας ευχόμαστε ένα χρήσιμο και εποικοδομητικό Επιστημονικό Σεμινάριο για την ινσουλινοθεραπεία και ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συμμετοχή και την συμβολή σας στην επιτυχία της.
Ο Πρόεδρος της ΔΕΒΕ
Τριαντάφυλλος Διδάγγελος
Επίκουρος Καθηγητής Παθολογίας - Διαβητολογίας Τμήματος Ιατρικής Α.Π.Θ.

News

Καιρός

Now