Επιστημονική Εκδήλωση Για Το Διαβητικό Πόδι

Πληροφορίες Πρόγραμμα Now! Facebook

Πληροφορίες

Ημερομηνία & Τόπος Διεξαγωγής

Επιστημονική Εκδήλωση για το Διαβητικό Πόδι


Σάββατο, 8 Φεβρουαρίου 2020

Ώρα Έναρξης:17:00

ΞενοδοχείοDu Lac, Ιωάννινα

 

Ενημερωτική Εκδήλωση για το κοινό με τίτλο «Διαβητικό Πόδι»


Κυριακή, 9 Φεβρουαρίου 2020

Ώρα Έναρξης:10:15

ΞενοδοχείοDu Lac, Ιωάννινα

 

 

Χαιρετισμός

Αγαπητοί συνάδελφοι και φίλοι,

 

Με ιδιαίτερη χαρά σας ανακοινώνουμε ότι η Ενδοκρινολογική Κλινική - Διαβητολογικό Κέντρο και η Αγγειοχειρουργική Μονάδα της Χειρουργικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Γεν. Νοσοκομείου Ιωαννίνων συνδιοργανώνουν την Επιστημονική Εκδήλωση Για Το Διαβητικό Πόδι, το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2020 στο Ξενοδοχείο Du Lac, στα Ιωάννινα.

Η συνεχιζόμενη αύξηση της επίπτωσης του σακχαρώδη διαβήτη οδηγεί σε μεγάλο κοινωνικό αλλά και οικονομικό κόστος λόγων των χρόνιων επιπλοκών της νόσου. Το διαβητικό πόδι αποτελεί επιπλοκή στην παθογένεια της οποίας συχνά συνυπάρχουν η νευροπάθεια, η αγγειοπάθεια αλλά και η λοίμωξη και μπορεί να οδηγήσει σε ακρωτηριασμό του μέλους και αναπηρία. Η αντιμετώπιση του συνδρόμου του διαβητικού ποδιού είναι πολυπαραγοντική και πρέπει να γίνεται από ομάδα ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων σε οργανωμένα εξειδικευμένα κέντρα-ιατρεία.

Η εκδήλωση έχει ως στόχο την επιστημονική ενημέρωση, την ευαισθητοποίηση και την κινητοποίηση του ιατρικού δυναμικού και των τοπικών υγειονομικών φορέων για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των ασθενών με διαβητικό πόδι. Θα δοθεί έμφαση στον έλεγχο των παραγόντων κινδύνου με στόχο την πρόληψη αλλά και στις σύγχρονες μεθόδους φαρμακευτικής και χειρουργικής θεραπείας.

Θα θέλαμε, επίσης, να σας ενημερώσουμε ότι, στο πλαίσιο της παραπάνω πρωτοβουλίας, θα πραγματοποιηθεί Ενημερωτική Εκδήλωση για το Κοινό με τίτλο "Διαβητικό Πόδι" την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου στο Ξενοδοχείο Du Lac, στα Ιωάννινα με απώτερο σκοπό την ενημέρωση του ευρύτερου κοινού για το διαβητικό πόδι.

Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε να συμβάλλετε με την παρουσία και ενεργό συμμετοχή σας στην επιτυχία των στόχων αυτής της επιστημονικής εκδήλωσης.

   

Οι Διοργανωτές

 

Στυλιανός Τίγκας


Στυλιανός Κούτσιας

MD, PhD, MRCP

Επίκουρος Καθηγητής Ενδοκρινολογίας

Διευθυντής Ενδοκρινολογικής Κλινικής και Διαβητολογικού κέντρου

Π.Γ.Ν.ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

MD, MSc, PhD

Αναπληρωτής Καθηγητής Αγγειοχειρουργικής

Υπεύθυνος Αγγειοχειρουργικής Μονάδας

Χειρουργική Κλινική

Π.Γ.Ν.ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

 

Ενημερωτική Εκδήλωση για το Κοινό

Το Διαβητολογικό Κέντρο της Ενδοκρινολογικής Κλινικής και η Αγγειοχειρουργική Μονάδα της Χειρουργικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων σε συνεργασία με την Πανηπειρωτική Ένωση για το Νεανικό Διαβήτη - Π.Ε.Ν.ΔΙ. σας προσκαλούν στην ανοιχτή Εκδήλωση για το Κοινό με τίτλο «Διαβητικό Πόδι», η οποία θα διεξαχθεί την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 10.15 στο Ξενοδοχείο Du Lac, στα Ιωάννινα.
 
Η ξεχωριστή αυτή Εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της «Επιστημονικής Εκδήλωσης για το Διαβητικό Πόδι» και περιλαμβάνει ενημερωτικές ομιλίες με σκοπό να δοθούν απαντήσεις σε καίρια ερωτήματα, να λυθούν απορίες και να υιοθετηθούν μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισης της νόσου του διαβητικού ποδιού.
 
Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε να συμβάλλετε με την παρουσία και ενεργό συμμετοχή σας στην επιτυχία των στόχων αυτής της Ενημερωτικής Εκδήλωσης.
 
Αναμένουμε να σας καλωσορίσουμε στην εκδήλωση.

 

 
Οι Διοργανωτές

 

Στυλιανός Τίγκας


Στυλιανός Κούτσιας

MD, PhD, MRCP

Επίκουρος Καθηγητής Ενδοκρινολογίας

Διευθυντής Ενδοκρινολογικής Κλινικής και Διαβητολογικού κέντρου

Π.Γ.Ν.ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

MD, MSc, PhD

Αναπληρωτής Καθηγητής Αγγειοχειρουργικής

Υπεύθυνος Αγγειοχειρουργικής Μονάδας

Χειρουργική Κλινική

Π.Γ.Ν.ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

 

 
 

News

Καιρός

Now