28ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΕΤΗΣΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΔΕΒΕ

Πληροφορίες Πρόγραμμα Now! Facebook Twitter

Πληροφορίες

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Το φετινό 28ο Πανελλήνιο Ετήσιο Συνέδριο της Διαβητολογικής Εταιρείας Βόρειας Ελλάδας αναμένεται με ιδιαίτερο επιστημονικό ενδιαφέρον, καθώς για πρώτη φορά περισσότερες από δέκα φαρμακευτικές ουσίες (συμπεριλαμβανομένων και νέων τύπων ινσουλινών) για την αντιμετώπιση του Σακχαρώδη Διαβήτη θα παρουσιασθούν σε Πανελλήνιο Διαβητολογικό Συνέδριο, μετά την κυκλοφορία τους στην ελεύθερη Ελληνική αγορά. Για τον λόγο αυτό, αποτελεί ιδιαίτερη τιμή και χαρά μου να σας προσκαλέσω εκ μέρους της Διαβητολογικής Εταιρείας Βόρειας Ελλάδας να συμμετέχετεστο 28ο Συνέδριο της Δ.Ε.Β.Ε. που θα διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη από 12 έως 15 Νοεμβρίου 2014, στον φιλόξενο χώρο του ξενοδοχείου Makedonia Palace, όπου επανέρχεται μετά από δύο χρόνια.

Το 28ο Συνέδριο φιλοδοξεί να ξεπεράσει σε επιτυχία, με την επικαιροποιημένη και σύγχρονη θεματολογία του, όλα τα προηγούμενα Συνέδρια. Ο Σακχαρώδης Διαβήτης, οι συνέπειές του και η φαρμακευτική αντιμετώπισή του αποτελούν πεδίο εντατικής έρευνας, έντονων επιστημονικών συζητήσεων αλλά και συνεχών ανακαλύψεων για ολόκληρο τον σύγχρονο ιατρικό κόσμο. Σκοπός του Συνεδρίου είναι να συμβάλει, στο μέγιστο δυνατό, στη συνεχιζόμενη σωστή εκπαίδευση και ενημέρωση των γιατρών σε θέματα του Σακχαρώδη Διαβήτη και να βοηθήσει στην καλύτερη αντιμετώπισή τους. Η ανάπτυξη των θεμάτων έχει ανατεθεί σε διακεκριμένους και καταξιωμένους Έλληνες και ξένους συναδέλφους.

Στο Συνέδριό μας θα συμμετέχουν οι ακόλουθες Επιστημονικές Ιατρικές Εταιρείες: Ελληνική Διαβητολογική Εταιρεία, Ελληνική Εταιρεία Αθηροσκλήρωσης, Εταιρεία Παθολογίας Βορείου Ελλάδος, Εταιρεία Διαβητολογίας Κύπρου. Το Συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας.

Προσκεκλημένος ομιλητής για τη διάλεξη της τελετής έναρξης είναι ο Ομότιμος Καθηγητής Χειρουργικής Αγγειοχειρουργικής Τμήματος Ιατρικής Α.Π.Θ. κ. Θωμάς Γερασιμίδης. Προσκεκλημένοι ομιλητές για τις κεντρικές ομιλίες του Συνεδρίου εί- ναι ο Prof. DP Mikhailidis του University College London Medical School με θέμα διάλεξης “Non-Alcoholic Fatty Liver Disease (NAFLD) and Vascular Risk” και ο Dr D. Pournaras του Norfolk and Norwich University Hospital με θέμα διάλεξης  “Surgical treatment options for type 2 diabetes”. Οι διαλέξεις τους είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσες και είστε όλοι προσκεκλημένοι να τις παρακολουθήσετε. Και στο φετινό Συνέδριο θα υπάρξει βράβευση τριών εργασιών που θα υποβληθούν για παρουσίαση με το χρηματικό ποσό των 1.000 ευρώ. Για τη λήψη του πιστοποιητικού μοριοδότησης είναι υποχρεωτική η παρακολούθηση 15 ωρών του Συνεδρίου. Το Συνέδριό μας μοριοδοτείται στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης ιατρικής εκπαίδευσης (CME-CPD) με 15 μόρια από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο σύμφωνα με την εξουσιοδότηση και τα κριτήρια της EACCMEUEMS.

Εκτός των άλλων εκδηλώσεων, κατά την διάρκεια του Συνεδρίου για πρώτη φορά σε Πανελλήνιο Διαβητολογικό Συνέδριο, θα πραγματοποιηθεί διαγωνισμός γνώσεων για τον Σακχαρώδη Διαβήτη με χρηματικά βραβεία (500, 400 και 300 ευρώ αντίστοιχα). Θα υπάρχει η δυνατότητα απευθείας online μετάδοσης του Συνεδρίου μέσω του Διαδικτυακού Καναλιού της Δ.Ε.Β.Ε. (webtv.ngda.gr).

Την Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014 θα πραγματοποιηθεί Ημερίδα που απευθύνεται στα άτομα με Σακχαρώδη Διαβήτη με θέμα «Νεότερες απόψεις για τον Σακχαρώδη Διαβήτη». Πριν από την Ημερίδα θα προηγηθεί εκπαιδευτικός περίπατος διάρκειας μίας ώρας στη Νέα Παραλία, με συμμετοχή ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη και γιατρών.

Το Δ.Σ. και εγώ προσωπικά σας ευχόμαστε ένα ιδιαίτερα χρήσιμο και εποικοδομητικό Συνέδριο και ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την ενεργό συμμετοχή σας που θα συμβάλει σημαντικά στην επιτυχία του.

Ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Β.Ε.
Τριαντάφυλλος Διδάγγελος
Επίκουρος Καθηγητής Παθολογίας - Διαβητολογίας ΑΠΘ


News

Καιρός

Now